Vroege Vogels cryptogrammen niet meer beschikbaar.

Datum: 27 februari 2004

Tot mijn spijt moet ik melden dat de Vroege Vogels cryptogrammen niet meer beschikbaar zijn.

Op deze plek publiceerde ik voorheen de cryptogrammen uit De Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en het Algemeen Dagblad. Als dienst voor mensen in het buitenland die wel graag de wekelijkse cryptogrammen wilden maken, maar niet de mogelijkheid hadden om hun oplossingen op tijd in te sturen (omdat hun krant vaak dagen later pas arriveert).

Nadat ik van diverse kranten het verzoek kreeg hiermee op te houden heb ik besloten de lier aan de wilgen te hangen.

Ik kan me het standpunt van de kranten trouwens prima voorstellen, ook doordat de oorspronkelijke doelgroep (mensen in het buitenland) maar een klein gedeelte van de bezoekers vormde. Ik vond het elke week weer grappig om twee groepen bezoekers te zien:

  • de werkelijke vroege vogels, die vrijdagavond laat al in de startblokken stonden en blijkbaar niet konden wachten tot hun zaterdagskrant zou arriveren,
  • de bezoekers die maandag in de koffie- of lunchpauze de cryptogrammen kwamen ophalen. Van domeinen als dupont.com, unilever.com en natuurlijk de diverse universiteiten en ziekenhuizen :-)

Wat nu? Gelukkig zijn er alternatieven. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van je favoriete krant, vaak wordt daar het zaterdagscryptogram ook gepubliceerd. Of zoek eens met bijvoorbeeld Google.

Rest mij nog iedereen te bedanken voor de belangstelling. Mocht je willen reageren, dan kan dat via mijn antwoordformulier.

 

Groet,

    Wimjan


Reageren | script-versie: 0.94c - 27 februari 2004 Teller